måndag 29 oktober 2012

alldeles uppåt väggarna......

en peak på taket och vitt nytt möter brunt gammalt

den underbara timmerpanelen!

Adventsljusstake med olika ljustips.....
God måndagskväll på er alla därute i vårt avlånga land...Här på Norrgården framskrider köksbyggandet. Inte utan att man känner att det frestar på nerverna lite.. inte minst märkte jag det när de var här och sprutade in cellulosa i väggar och tak i köket! men herre gud!! gissa om det dammade överallt..och då menar jag verkligen ÖVERALLT!!! byggdammet som hittills varit stod sig rätt slätt mot detta damm som inte gick att fösa ihop med en hand ens en gång! det bara virvlade runt och i små små partiklar!! men nu är det gjort och idag var snickarkillarna här och snickrade färdigt takpanelen, vår "timmerväggspanel" och i morgon kommer de för att sätta pärlspontsskivorna... åhh! det blir såååå snyggt.. här kommer ett par bilder så ni kan ana hur snyggt det kommer att bli. Och på torsdag kommer leveransen av vårt kök, inte bänkskivorna dock, men de är på G och är ju inte det som kommer att sättas först.. Gipsskivor ska upp på väggen där kyl/frys ska stå och även då på diskbänkssidan, där även ugn och micro kommer att vara.. måste få tummen ur och kolla/beställa kakel oxå.. men det är ju ett nöjsamt uppdrag. nu ska jag återgå till mitt julpysslande.. har en hel del på G... vi har ju en tanke om en ev. julmarknad på lillstugans loppis..tänk snö, ute, marknadsstånd, pyssel , eldar som brinner, korvgrillning, glögg och pepparkakor och tomtar!!! myyyys! få se om vi kan få till det... mmmm...måndagskramar till er alla vackra själar där ute!

tisdag 23 oktober 2012

lite nya bilder efter dagens snickerier.......

God kväll..Här kommer dagens rapport efter det att snickarna har varit här idag...
Den inbyggda takbjälken och delen där diskbänken ska vara syns delvis

Yttervägg /norr

Takbjälken i sin helhet, gipsad
Och jag låter bilderna tala för sig själv idag.. På Torsdag så kommer de och fixar isoleringen och sedan kommer takpanelen på plats...efter det kommer det att snickras väggpanel och då kan man börja skönja ett kök! helt fantastiskt att det faktiskt är på G nu... ha en bra kväll alla...

måndag 22 oktober 2012

vackra saker...

God morgon..tänkte bara göra ett litet snabbt inlägg...CbA har en massa vackra saker utöver sina tillverkade alster..som bla. den här vackra lockskålen...vill man ge bort en vacker julklapp så är det bara att ta kontakt med oss..antingen på den här bloggen, eller på CbA´s sida,,,passa på ;) Ha en bra dag alla därute. Mvh, Mia.

råspont,väggar och CbA.....

glespanel och råspont på plats...
Japp! så var det på G snart igen.. Imorgon (läs tisdag) kommer snickarkillarna igen och ska sätta färdigt råsponten på väggarna. Sedan kommer det en firma på Torsdag och blåser in isolering i tak och väggar..Efter det är det dags för snickarna igen att sätta vårt tak!!! och om en och en halv vecka kommer vårt kök!!! oj! nu börjar man ana att det är något på G! tänk, till jul har jag ett nytt kök! ja det kommer kanske vara en del småfix kvar att göra då, men det kommer att vara helt funktionsdugligt, säger min man i alla fall...under tiden ska jag skaffa olja och färg till timmervägg respektive den murade väggen med vinstället i. och självklart kommer den att bli vit;) oljan ska jag teststryka på en bit timmerstock som vi sparat..en bit av allt virke/timmer som JAG begärt att ska sparas, för pysseländamål. Det för mig in på CbA-ChoicesbyAnnie, vilket är min kära pysselloppishälfts nya varunamn.. Ni kan följa henne på bloggen som länkas i höger-spalten. Men även här inne  kommer en del av alla hennes underbara alster att visas.. och om man är intresserad av att köpa något är det som vanligt bara att maila eller skriva ett inlägg/kommentar här oxå.
Och ni vet väl att lillstugans loppis finns på Facebook oxå! även där kan man se en del alster som CbA och Norrgårdens Design har till salu.. tänk på att det är bra att vara ute i god tid till jul...ha nu en härlig måndagskväll, det som nu är kvar av den.. det tänker jag, kanske till och med tar mig lite tid till pyssel framför tv´n. god kväll alla därute!
Underbara Ljusstakar för värmeljus!

snart är det advent! passa på att köpa en annorlunda ljusstake som du garanterat är ensam om!

Färdiginslaget! bara att fylla paketet med innehållet! .

onsdag 17 oktober 2012

Nu var det ett tag sedan...

Nu var det ett tag sedan som jag gjorde en uppdatering.. här har ju hänt en massa som inte kommer att synas sedan, men det kommer att märkas..el,kök, golv, tak.väggar..mm. mm. om en vecka kommer de och blåser in cellulosa i väggar/tak som isolering..ska visst vara bra för att få det  musfritt!!!! tjoho!!!men innan dess ska ju råspont och glespanel spikas av de duktiga killarna.. en del har de börjat med, men som de hantverkare de är så är de på annat jobb ett par dagar innan de kommer hit igen..
Ni får hålla tillgodo med de bilder jag tagit så ni får ett hum om hur det ser ut just nu...
glespanel

en underbar bibel med vackra kopparstick från 1800-talet, perfekt pysselmaterial!
För övrigt så skapas det lite i norrgårdens pysselverkstad. Tags att ha till jul, återbruk av pringelsburkar och whiskeyrör... gamla bibelblad och stämplar, målarfärg och tavelfärg.. ja det finns en massa ideer i en aldrig sinande hjärna.. och det kommer att komma in lite mer 'till salu' så småningom.. Jag har ev. en julmarknad som jag ska åka på och då måste det skapas en del nytt... jaja.. i morgon kommer lite bilder på en del pyssel.. och givetvis kommer det att finnas till salu oxå... nu ska jag göra natten.. god natt alla därute, och sov gott.. det tänker jag göra...Mia.

torsdag 4 oktober 2012

färdigputsat......

Underbar hitteflaska från tidigt 1900-tal!

vacker putsad vägg....
Ja så har snart en vecka gått igen.. och inte kan jag visa i bild hur allt framskrider med elen... det är mycket jobb som aldrig syns på utsidan och som man inte tänker på när man trycker på knappen till lyset.Det ska liksom bara fungera... men riktigt så enkelt är det inte.. grupper..spänning och kopplingar.. många ord är det och alla ska de ta hänsyn till varandra.
Ni får hålla till godo med bilden på den vackra glasflaskan jag fann ute i jorden bakom vår verkstad.. där har tydligen varit ett gammalt avskräde sedan mitten/slutet på 1800-talet! hur vet jag nu det?? jo för där har jag, i samband när min make grävde med grävmaskinen där bakom , hittat kedjor och andra metalldelar som man säkert kan säga är gjorda under den tiden....Flaskan är präglad med texten.. Fruktsalt-samarin...och är hel!! inte ett endaste litet nagg!.. kanske får den flytta in i vårt nya kök när det är färdigt... den står förresten på vårt underbara huggna panel som ska vitmålas och vara liggande i matvrå-delen. Den andra bilden ser ni själva vad det är... visst blir den lite grova ruffiga ytan vacker!! den ska med vitmålas... visst kan ni se hur vacker just den väggen kommer bli... nu ska jag ge mig ut i regnet och plocka upp vår potatis...och rapporteringen kommer förmodligen inte bli förren på sönd/månd. för nu stundar en arbetshelg för mig då jag inte är föräldraledig längre... ha en underbar hösthelg alla därute... och förresten!!! på måndag hoppas vi att det smäller;))))))
färdigputsad vägg i sin helhet...

måndag 1 oktober 2012

some privacy......

ÄNTLIGEN!!!....... har man fått lite privatliv! puh! inte för att jag klagar på hur det varit fram till nu med snickare hängandes i hasorna från tidig morgon till sen eftermiddag... det har faktiskt gått riktigt bra, över förväntan. Men man ska allt säga att liiiite skönt är det att få samla sig lite nu innan nästa fas inleds. Nu är det el som dras för fullt i köket.. jag får säga vart jag vill ha uttag, kontakter och annat som ska in i väggarna...så under nästa 2 veckors tid så får jag samla kraft. Under tiden ska vi beställa köket som i dagarna skall vara slutbestämt. Bänkar ska beställas och golvvärmen skall, om jag fattat saken rätt, provköras. Vi har dessutom varit och inhandlat all takpanel,väggpanel och pärlspont som behövs. Golvlister, taklister och dörr/fönsterfoder ska med inhandlas inom kort.Men det är bara angenäma sysslor. Färg till vår finfina panel ska jag köpa i morgon och då kommer jag försöka att fota den så ni kan få ett hum om hur den kommer att se ut. Tills dess får ni nöja er med lite andra bilder. som pärlsponten... ha en skön måndagskväll.
vitmålad pärlspont

det lyckade oplanerade vinstället in progress
Javisst ja...glömde ju att helt själv blir jag ju inte..muraren kommer i morgon......fortsättning följer....